Kitten adopteren

Mocht u interesse hebben in een kitten uit onze cattery vragen wij u het onderstaande goed te lezen.

Onze kittens worden geboren in de huiskamer en groeien hier ook op. Wij doen er alles aan om een goed gesocialiseerd kitten aan nieuwe eigenaren af te geven. Ze wennen bij ons aan het dagelijkse leven, muziek, kinderen, andere huisdieren, stofzuigen, tv en ga zo maar door. Onze kittens lopen vrij in huis, wij doen niet aan kooien. Echter is het wel zo dat ze de eerste weken afgeschermd worden zodat ze niet door moeders versleept kunnen worden naar plekken die gevaarlijk zijn. Of ergens belanden waar ze niet horen, let wel de eerste 4 weken zijn ze tamelijk afhankelijk. Wij gebruiken een werpkooi die veilig is en dat moeders rust heeft en niet te vaak gestoord word door kinderen en of andere dieren.

Mocht u interesse hebben in een kitten neem dan contact met ons op, wij vragen u altijd een mail te sturen deze plaatsen we in een map zodat we u kunnen berichten als er een nestje met kittens op komst is en of u nog interesse heeft. Het kan zijn dat mensen soms maanden zitten te wachten en toch in die tussen tijd een ander kitten hebben gevonden. Niet erg maar mail ons dit ook even dan hoeven wij u niet lastig te vallen of u nog interesse heeft.

– Op het moment dat de kittens geboren zijn krijgt u van ons een geboorte mailtje en de eerste foto’s en de vraag of u nog interesse heeft.
– Wij houden u dan de eerste zes weken op de hoogte en zijn de kittens op facebook te volgen (link onderaan deze pagina)

De eerste zes weken heerst er rust, geen kraambezoek en geen testers voor allergie dit heeft de volgende reden.

– De moeder poes heeft een bevalling gehad en moet hiervan bij komen, zonder al te veel stress.
– De kittens zijn zeer kwetsbaar in deze periode en willen we in rust laten groeien en het immuum systeem laten aansterken.
– De eerste 8 tot 10 dagen zijn de kittens doof en blind, en vinden wij dat ze dicht bij het meest vertrouwde horen “mama”

Wij plannen na de eerste zes weken een weekend waarop Men die geïnteresseerd is op kraambezoek mogen komen, dit om kennis te maken met de kittens maar ook met ons en wij met de geïnteresseerden. Wij willen graag weten waar onze kittens terecht komen en vinden het heel belangrijk dat ze met veel liefde opgroeien maar ook heel oud worden bij u. Wij vinden dan ook een klik heel belangrijk en blijven graag betrokken bij het kitten.

Wij werken met contract
Dit houdt in dat er een overeenkomst wordt gesloten, hierin staan een aantal zaken waar u zich aan moet houden, maar ook zeker waar wij ons aan moeten houden, het werkt twee kanten op, welzijn van het kitten, koper en verkoper is opgesteld. Wij werken met twee overeenkomsten een liefhebbers en een fok overeenkomst. Het gebeurd maar heel zelden dat wij een kitten voor de fok afstaan wij stellen hier hele hoge eisen aan, dit heeft als reden dat wij voor ras behoudt zijn en niet voor het vermeerderen van het ras. Deze overeenkomst kan enkel ingezien worden naar gemaakte afspraken. De liefhebbers overeenkomst staat hieronder en kunt u inlezen.
Let op…..u gaat akkoord met de overeenkomst en afspraak dat u het stamboom wat bij het kitten hoort krijgt na castratie of sterilisatie, U tekent hiervoor dat u akkoord gaat met deze afspraak. Wilt u dit niet zal het kitten voor vertrek geholpen zijn.

Reserveren van een kitten:
Als u interesse heeft dan zetten wij het kitten in optie, soms voor enkele dagen zodat mensen bedenk tijd hebben en soms langer als daar reden toe is. Denk hierbij aan een kitten die mogelijk binnen de cattery blijft. Een optie kan dus inhouden dat een kitten weer beschikbaar komt.
Op het moment dat u er zeker van bent dat het kitten bij u hoort gaan wij pas over tot reservering, dit houdt in dat wij een aanbetaling hebben ontvangen en dan bent u de nieuwe eigenaar van het kitten.

(als de wachtlijst vol is, zullen wij op het moment dat de kittens geboren worden direct alles in optie zetten…….gedurende 6 weken tot u bent wezen kijken, dit doen we om mensen te laten zien dat er op dat moment geen kittens beschikbaar zijn)

De kosten voor het adopteren zijn:
Onze kittens krijgen een stamboom, paspoort en chip, ze worden 2 maal ingeënt,4
keer ontwormd waarvan de laatste keer een panakuur tegen Giardia preventief (veel voor komende darmparasiet).
Onze kittens krijgen kittenpakket mee naar hun nieuwe gezin.
Wij vragen € 950,- voor een kitten, en een aanbetaling van € 150,- de aanbetaling wordt verrekend bij het afhalen van het kitten. U krijgt hier uiteraard een bevestiging van met ook de gegevens van het kitten wat voor u staat gereserveerd. Mocht het zo zijn dat u afhaakt bent u uw aanbetaling kwijt, uitzonderingen daar gelaten.

Mocht u vragen, opmerkingen of aanvullingen hebben horen wij het graag van u.

Reacties zijn gesloten.